Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

(Για να μην ξεχνιώμαστε) -Έγγραφο φωτιά: Η Δύση εξοπλίζει τους τζιχαντιστές


Σύμφωνα με αποχαρακτηρισμένο έγγραφο της DIA (Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ) οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιδιώξουν την «Καθιέρωση του χαλιφάτου των σαλαφιστών στη Συρία» και θα διευκολύνουν τη γέννηση ενός ισλαμικού κράτους «για την απομόνωση του συριακού καθεστώτος» του προέδρου Άσαντ. Τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2015 η συντηρητική ομάδα επιτήρησης της κυβέρνησης, Judicial Watch, δημοσιοποίησε μία σειρά αποχαρακτηρισμένων εγγράφων που αποκτήθηκαν μετά από αγωγή κατά των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών των ΗΠΑ. Έτσι, ενώ τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης εστίαζαν στη διαχείριση από τον Λευκό Οίκο της επίθεσης εναντίον του αμερικανικού προξενείου στην Βεγγάζη, ένα έγγραφο που διέρρευσε από την DIA το 2012 παραδεχόταν την ύπαρξη ενός σχεδίου πολύ ευρύτερου, σύμφωνα με το οποίο η ύπαρξη ενός «Ισλαμικού Κράτους» θα ήταν καλοδεχούμενη στην ανατολική Συρία, προκειμένου να προωθήσει την πολιτική της Δύσης στην περιοχή.


Ιδού τι περιλαμβάνει το φοβερό αυτό έγγραφο:
«Για τις δυτικές χώρες, τα κράτη του Περσικού Κόλπου, και την Τουρκία [που] όλοι υποστηρίζουν τη [συριακή] αντιπολίτευση ... υπάρχει η δυνατότητα να εγκαθιδρύσουμε επίσημα ή όχι ένα χαλιφάτο σαλαφιστών στην ανατολική Συρία (Hasaka και Der Ζορ), και αυτό είναι ακριβώς που θέλουν οι δυνάμεις που υποστηρίζουν την αντιπολίτευση, ώστε να απομονωθεί το καθεστώς της Συρίας ...».

Η έκθεση της DIA, που είχε ταξινομηθεί ως "SECRET // NOFORN" και φέρει ημερομηνία 12 Αυγούστου 2012, ήταν πολύ γνωστή μεταξύ των υπηρεσιών πληροφοριών, όπως η Centcom, η CIA, το FBI, η DHA, η NGA… και πολλά άλλα.

Το έγγραφο αυτό αποδεικνύει ότι, από το 2012, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες προέβλεπαν την άνοδο του ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και την Εγγύς Ανατολή (ISIS), αλλά αντί να παρουσιάσουν την τρομοκρατική ομάδα ως εχθρό, η έκθεση την προσδιόριζε ως ένα στρατηγικό πλεονέκτημα για τις ΗΠΑ.

Πολλοί αναλυτές και δημοσιογράφοι έχουν καταγράψει λεπτομερώς εδώ και καιρό το ρόλο των δυτικών μυστικών υπηρεσιών στη συγκρότηση και την εκπαίδευση της ένοπλης αντιπολίτευσης στη Συρία, αλλά εδώ έχουμε την επιβεβαίωση εκ των ένδον από το υψηλότερο επίπεδο των υπηρεσιών των ΗΠΑ ότι οι δυτικές κυβερνήσεις θα αντιμετωπίσουν τους τζιχαντιστές του ISIS ως δικό τους εργαλείο προκειμένου να προκαλέσουν μια αλλαγή του καθεστώτος στη Συρία.

Τα πραγματικά περιστατικά, τα βίντεο και οι πρόσφατες αναφορές ανώτερων υπαλλήλων που εμπλέκονται σε αυτήν την υπόθεση (όπως ο Ρόμπερτ Φορντ, πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Συρία) απέδειξαν ότι το υλικό υποστήριξης από τη CIA και το Υπουργείο Εξωτερικών των τζιχαντιστών του ISIS στο πεδίο μάχης της Συρίας χρονολογείται τουλάχιστον από το 2012/2013 (για να έχουμε ένα ξεκάθαρο παράδειγμα των πραγματικών περιστατικών, δείτε τη βρετανική έκθεση Conflict Armamant Research η οποία ανίχνευσε την καταγωγή των κροατικών αντιαρματικών πυραύλων που απέκτησαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους μέσω ενός κοινού προγράμματος της CIA και της Σαουδικής Αραβίας, με την ταυτοποίηση των σειριακών αριθμών).

Αποδεικνύεται, λοιπόν, με τον πλέον κατάδηλο τρόπο ποιος ενίσχυσε και εξόπλισε τους φανατικούς ισλαμιστές που σφαγιάζουν ανθρώπουν και καταστρέφουν πολιτιστικά μνημεία. Είναι οι ίδιοι που οιμώζουν για την καταστροφή!


artinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου