Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Τουρκία: Δημιουργείται «Χωριό Μυστικών Υπηρεσιών»

 
Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Τουρκίας (MİT) έχει ανακοινώσει  τα σχέδιά επένδυσής της για τα επόμενα τρία χρόνια.


 
Ο υφυπουργός των Μυστικών Υπηρεσιών, Χακάν Φιντάν, γνωστοποίησε το σχεδιασμό της διαδικασίας μεταρρύθμισης των δομών πληροφοριών με τη δημιουργία ενός «χωριού πληροφοριών» στην Τσανκάγια (Çankaya), έξω από την τουρκική πρωτεύουσα, Άγκυρα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, κατά την περίοδο των επόμενων τριών ετών θα μεταφερθούν στην MİT από τον κρατικό προϋπολογισμό περίπου 744 εκατομμύρια τουρκικές λίρες.

Μόνο το 2014 από τον προϋπολογισμό έχουν καταχωρηθεί για την Υπηρεσία αυτή 221 εκατομμύρια λίρες Τουρκίας.

Ο γιγαντιαίος προϋπολογισμός προς την Υπηρεσία Πληροφοριών δεν περιορίζεται  μόνο για το έτος 2014, κατά τα έτη 2015-2016 αναμένεται να μεταφερθούν σημαντικοί πόροι για επένδυση στη δομή αυτή.

Σημειώνεται ότι κατά τα τελευταία χρόνια τα ποσά που μεταφέρθηκαν στην MİT από τον κρατικό προϋπολογισμό για επενδύσεις ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια λίρες και σύμφωνα με πηγές χρησιμοποιήθηκαν για αναδιάρθρωση  της Δομής.

Έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή Gölbaşı, στην Άγκυρα, νέες πτέρυγες πληροφοριών, νέα κέντρα ηλεκτρονικών παρακολουθήσεων και έχει προγραμματισθεί η δημιουργία ενός τεράστιου συγκροτήματος που θα περιλαμβάνει οικιστικές μονάδες στην περιοχή της Çankaya.

Ο Hakan Fidan έχει δηλώσει, ήδη, ότι οι εγκαταστάσεις που λειτουργούν στην Άγκυρα θα μετακινηθούν έξω από την πόλη, στην Τσανκάγια όπου δημιουργείται ένα μεγάλο Χωριό Πληροφοριών.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου